Proud to born as Malaysian :D


Salam sejahtera diucapkan kepada seluruh warga Malaysia tak kira di mana pun jua anda berada ketika ini :D HIHI , maaf bajet sangat . Eh yelah , aku sebagai anak jati Malaysia sesungguhnya berbangga dengan kejayaan skuad Harimau Malaya kita membenam ego Garuda di tempat diorang sendiri . So tahniah to skuad Harimau Muda Malaysia yang telah membanggakan seluruh rakyat Malaysia . Seriously we so proud of you and thanks sebab dah bagi kami terharu . Also dah buktikan bahawa negara Malaysia kini adalah antara kuasa besar yang perlu digeruni dalam arena bola sepak Asia Tenggara and will be Asia :D ILOVEYOUALL 

Okei , masa Indonesia dah score first goal seawal minit ke-4 tu , I was feel like 'shit , I wish I can kill all the Indonesian' . HIHI :D Tapi lepastu Mohd Asrarudin Putra Omar jadi wira dengan menjaringkan gol penyamaan . And aku that time terus menjerit and terkinja-kinja sampai my father marah , lol :D Tapi tak lama lepastu the Indonesial score pulak goal kedua but it was a fortune bila reff menafikan goal tersebut sebab bola dah pun offside . And jantung aku yang terkeluar pun masuk lah balik ke dalam :D HIHI .

Then tunggu punya tunggu takde jugak score dari kedua-dua pihak lawan sampai game terpaksa dibawa ke masa tambahan . Oh yeah , dekat extra time ny pun ada jugak goal from both side tapi reff nafikan jugak sebab dikatakan offside . And bila extra time ny pun kedudukan masih terikat 1-1 , so jeng jeng jeng , Penalti time . HIHI :D Serious aku takut bila game kena bawa sampai penalti sebab dalam penalti macam-macam boleh jadi . So masa tu seluruh rakyat Malaysia hanya bergantung harapan pada penjaga goal negara and 5 player yang dipilih Ong Kim Swee untuk mengambil sepakan penalti .

The 5 player were Mahali JasuliFandi Othman , Fakri Saarani , Fadhli Shas and gold captain Baddrol Bakhtiar . Masa penalti ni kan , fehh , sepakan Fakri sorang jeh yang tak goal . Yang lain semua superb . Tapi sepakan Badd paling best and dramatik pernah aku tengok . Dah la masa tu penalti score 3-3 and Badd orang terakhir yang ambil sepakan penalti tu . Lepastu boleh pulak bola tu main-main , ingat tak masuk rupa-rupanya , yeah , GOAL ! that was what I said when I yell like crazy bila akhirnya bola tu masuk jugak menembusi gawang Indonesia :D Awesome . Faboulous . Amazing . I am proud to born as Malaysian .

Thanks to Badd sebab buad aku sakit jantung and I love your dramatic penalty . To Apek , hey thanks too sebab you dah berjaya selamatkan gawang Malaysia . To Asra , thanks sebab tanpa your goal masa game tu , Idk what will happened to Malaysia . To Nazmi , Izzaq , Wan Zaharul , Irfan , Muslim , Fadhli , Mahali , Syahrul , Fakri , Fandi , and all Harimau Malaya , thanks alot sebab buat kami bangga dengan anda semua . And GOODLUCK for you all dalam game melawan Syria malam Rabu 23 Nov 2011 untuk kelayakan Olimpik ♥ 

Okay then , thats all and credit to Zahra sebab dia yang wajibkan aku update kalau Malaysia menang 

p/s : "Alhamdulillah Badd kotakan janji Badd untuk skor . Memang penalti itu agak dramatik sikit," kata Baddrol Bakhtiar sambil tersenyum ketika ditemu ramah oleh wartawan sukan TV3 .


Wira-wira kebanggaan tanahair  

2 comments:

zahra hedlund said...

ohyeah :D thanks and im proud to be malaysian too :D

EyLa said...

HIHI yeah :D